Table of Contents
Niet de beste tijd voor een evenement dus. De zomer is ook niet altijd handig: vakantietijd en terrasjestijd. Veel mensen hebben andere dingen te doen in de zomer. Dagen van de week Maandag is de minst geschikte dag voor een evenement. Zakelijke evenementen kan je het beste plannen op dinsdag, woensdag of donderdag.
Feestelijke evenementen organiseer je het beste op vrijdag of zaterdag en eventueel zondag. Op zondag krijg je te maken met mensen die naar de kerk willen en op die dag niet uitgaan (afzetpaaltjes rode loper). Leveranciers Bepaalde periodes kunnen sowieso al druk zijn voor cateraars. Rond feestdagen bijvoorbeeld maar ook in de zomer tijdens de periode van communie en de vele huwelijken in deze tijd.
Informeer tijdig wat jouw leveranciers het beste uitkomt. Misschien levert het je ook nog korting op. Politiek Ja echt, ook de politiek is van invloed op datum en tijdstip van je evenement en de grootte van die invloed is weer afhankelijk van het type gast dat jij uitnodigt. Is er net een groot politiek evenement bij jou in de buurt? Een partijcongres in het land? Misschien wilde je een bepaalde politicus uitnodigen als spreker? Ga dit tijdig na als dit relevant is voor de organisatie van jouw evenement.
Organiseer dus geen evenement dat begint of eindigt in de spits of waarvoor je gasten zich door een drukke menigte op de markt moeten wringen. Tip 5: De beste locatie kiezen De locatie van je evenement is een grote succes bepalende factor. Als je op zoek gaat naar de perfecte locatie dan weet je inmiddels wat voor evenement je organiseert, voor wie en wat je budget is.
Bekijk altijd meerdere opties en weeg de voordelen en nadelen goed af. Zorg ervoor dat jouw evenement past bij de locatie: je organiseert geen galadiner in een voetbalkantine en geen BBQ in een paleistuin (hoewel dat laatste dan misschien nog wel kan). Bekijk ook wat je zelf nog moet doen om de locatie te perfectioneren: extra aankleding in de vorm van planten? Extra toiletten? Op het internet kan je op zoek naar geschikte locaties.
Waar let je zoal op bij je keuze van een geschikte locatie Gebouw en ligging, Parkeermogelijkheden, Bereikbaarheid, ook met openbaar vervoer, Indien je internationale gasten verwacht; nabijheid luchthaven, Uiteraard de prijs van de locatie, Mogelijkheden om te annuleren, Is er catering of moet je dat zelf regelen, Aansluitingen voor beeld en geluid, wifi, Aankleding, tafels, stoelen, bloemen, Toegankelijkheid rolstoelen, Verwarming, Akoestiek, Ben je daar exclusief of zijn er nog andere ruimtes verhuurd, Hoe zit het met opbouwen en afbreken, Schoonmaak, Beveiliging - afzetpaaltjes met koord kopen.
Vergeet ook niet te onderhandelen. Tip 6: De rol van de catering Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag maar die van vrijwel alle evenementen bezoekers. Goed eten en drinken is belangrijk. Misschien zit de catering bij je locatie in, dan kan je daar gaan overleggen over spijs en drank.
De catering is een geschikte post om mee te schuiven in je budget maar je mag natuurlijk niet het welzijn van je gasten vergeten. Wil je besparen dan kan je overwegen om in plaats van een professioneel cateringbedrijf een traiteur in te zetten (afzetpaaltjes voor buiten). Je moet dan wel zelf de opmaak verzorgen maar de meeste traiteurs leveren wel goede kwaliteit voedsel en het eten kan ook heel verrassend en origineel zijn.
Natuurlijk, het moet lekker zijn maar er ook leuk uitzien én passen bij je evenement. Wat ga je serveren? Een lunch, brunch? Een volledig 5-gangen diner of kies je voor een walking diner dat heel geschikt is voor netwerkbijeenkomsten? Ook de factor bediening is belangrijk. Is er bediening, wie zijn dat, welke uitstraling zoek je? Een goed idee: proeven! Vraag je cateraar om een zogenaamde “tasting” waarbij je verschillende gerechten en de bijpassende wijnen kunt proeven. Afzetpaal goud huren.
Nog een paar tips met betrekking tot je catering Houd rekening met bijzondere wensen van je gasten - Luxe afzetpalen huren. Vegetarisch, allergieën Wat doe je met voedsel dat overblijft? Verspilling en weggooien is niet meer van deze tijd, Wil je nadenken over milieu en biologische producten? Suiker, vet… zet je je gasten gebak en snoeperijen voor? Je loopt het risico dat ze minder alert worden en zich lusteloos voelen, Nodig je cateraar tevoren uit op je locatie.
Tip 7: De marketing van je evenement Je evenement is in grote lijnen georganiseerd en nu wordt het tijd je gasten en bezoekers te informeren. Hiervoor is budget nodig. Heb je veel te besteden? Adverteer dan op tv, radio of plaats banners en posters. Niet zoveel te besteden? Dan zul je extra kritisch moeten kijken naar de uitgaven.
Of op zijn minst een landingspagina. Hier kan je alle informatie over je evenement kwijt, kunnen deelnemers zich opgeven of een ticket kopen. Ook een Facebookpagina is belangrijk (niet openbaar natuurlijk). Je website en Facebookpagina kan je zo aantrekkelijk inrichten als je maar wilt. Zet er leuke foto’s op en filmpjes of interviews.
“Schrijf je hier in” of “Bestel hier je tickets”. Natuurlijk hangt het in grote mate af van het soort evenement dat je organiseert. Voor een afdelingsuitje is dit allemaal niet nodig. Een andere manier om je evenement onder de aandacht te brengen is een mailing naar genodigden, of een kaartje per post.
Nodig je gasten niet steeds opnieuw uit, dat voelt als spammen. Na een eerste mailtje kan je enkele dagen later nog een herinnering sturen. Laat het hierbij of schrijf nogmaals kort voor het evenement. Nogmaals: social media zijn heel geschikte kanalen om een evenement onder de aandacht te brengen. Zorg er wel voor dat je steeds interessante, nieuwe informatie deelt en deel steeds de link naar je evenementen-website of evenementen-pagina.
Zij zitten vaak te springen om nieuws. Zorg wel voor een goed en professioneel geschreven persbericht. Je kunt lokale kranten benaderen, lokale radiozenders en voor bepaalde evenementen natuurlijk ook de nationale pers (afzetpaaltjes met koord kopen). Als je bereid bent gratis tickets weg te geven dan kan je hiermee extra exposure genereren. Afzetpaaltjes voor buiten. Handig en het scheelt je een hoop werk én levert je extra reclame op.
Let hierbij wel op dat je voor de juiste bloggers en/of vloggers kiest. Tip 8: Wees zichtbaar tijdens je evenement Denk niet dat het klaar is als je evenement eenmaal van start is gegaan. Dit is hét moment om zichtbaar te zijn. De dag van je evenement begin je met een kickstart meeting met je team en eventueel ingehuurd personeel.
Hoe meer likes hoe beter. Natuurlijk moet je als gastheer of gastvrouw je gasten begroeten en gesprekken voeren. Misschien is het wel leuk om een loterij te organiseren of iets anders ludieks. Dit soort activiteiten tijdens je evenement leveren vaak hilarische momenten op en zijn een opstapje naar je volgende evenement.
Dan weet je voor de volgende keer wat er beter kan. Met behulp van je plan van aanpak kan je per onderdeel nagaan hoe alles is verlopen. Was de locatie goed gekozen? Was de catering perfect? Hebben je gasten zich vermaakt, sprak de spreker zoals je dat had ingeschat? Vergeet ook niet je team te bedanken voor hun inzet.
Je gasten vinden het hoogstwaarschijnlijk leuk om na het evenement nog van je te horen. Stuur ze een bedankje voor hun bezoek, bijvoorbeeld samen met een leuke herinnering zoals een groepsfoto - Afzetpaaltjes Zilver.
Inhoudsopgave Stap 1: doelgroep en doelstellingen bepalen Wanneer je een evenement gaat organiseren, zit je ongetwijfeld vol met goede ideeën en ga je hier het liefst meteen mee aan de slag (Afzetpaaltjes van in-liner). Maar om echt een succesvol event te organiseren, moet je eerst weten wat je doelstellingen zijn en wie je doelgroep is.
Misschien is dit wel mensen met elkaar in verbinding brengen, het introduceren van een nieuw product of het verhogen van klantloyaliteit. Op basis hiervan kun je vervolgens concrete doelstellingen bepalen. Zodra je de doelstellingen goed in kaart hebt, is er ook een duidelijker beeld ontstaan van wie je doelgroep is (De beste afzetpaaltjes).
Je organiseert het evenement voor deze mensen, dus het is belangrijk dat je ze goed kent (Afzetpaal hout diamantkoppaal). Ga niet af op je vermoedens, maar doe voordat je begint met organiseren een doelgroeponderzoek. Onderzoek waar hun interesses liggen en hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken. Pas wanneer je de doelgroep goed in kaart hebt, kun je een evenement organiseren wat volledig bij hen aansluit.
Het is dus belangrijk dat je een goed team om je heen hebt dat je hierbij helpt. Kijk daarom naar de kennis van de mensen binnen jouw organisatie en stel een team samen wat elkaar versterkt - Afzetkoord. Wijs vervolgens rollen en taken toe waaraan iedereen zich moet houden gedurende de organisatie van het evenement.
In dat geval kan het verstandig zijn om de organisatie van het event (deels) uit te besteden. Stap 3: budget vaststellen Als je weet wat en wie je wilt bereiken met je evenement, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Inventariseer eerst hoeveel verschillende zaken kunnen kosten en hoeveel jullie hier aan uit willen geven.
Ook is het belangrijk om een limiet in te stellen voor hoeveel je aan de verschillende onderdelen mag uitgeven. Reserveer in ieder geval altijd een deel van het budget voor onvoorziene kosten. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Wanneer het budget is vastgesteld, is het belangrijk dat er één iemand uit het organisatieteam aangesteld wordt als budgetbewaker. rood witte afzetpaal.
More from Recepties, Evenementen, Gourmet
Table of Contents
Latest Posts
Prive Ontvangst Stekene
Prive Ontvangst Anneke Brecht
Prive Ontvangst Heverlee
All Categories
Navigation
Latest Posts
Prive Ontvangst Stekene
Prive Ontvangst Anneke Brecht
Prive Ontvangst Heverlee